2023 Perma Modelleri ve Fiyatları

Perma modelleri 1980 yıllarla ilişkilendirilmesine rağmen, bu saç stili şu anda “çağdaş perma” şemsiyesi adı altında sayısız varyasyonları vardır. Perma modelleri, kuaförden yeni çıkmış gibi görünen kıvırcık saçlara sahip olma fantezilerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olmaktadır. Perma saç nedir, saça zarar verir mi ve kalıcı mıdır? sorularınıza cevap alabilmek için bu eşsiz saç prosedürü hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

Perma Nedir?

Kalıcı saç modeli, saçı kalıcı olarak kıvırmak, düzleştirmek ya da dalgalı hale getirebilmek için kimyasal bir solüsyonun kullanılmasını ifade etmektedir. 1980 yılları kıvırcık saç şekillendirmede popüler olan saç modeli, artık saçın dokusunu çeşitlendirebilmek için daha moda bir teknik kazandıran saç trendi haline gelmiştir. Düz saçlara izin vermek, genelde saç rulolarına ya da çubuklara sarılmasını ve üstüne solüsyon eklenmesini gerektirmektedir. Daha sonra, sıcaklık kontrollü çubuklar ve kızılötesi ısıyla gevşek dalgalar ve doğal hacim oluşturan dijital izin vardır. Son olarak, saçınızın doğal moleküler yapısını parçalayabilmek için ısı kullanılmaktadır, bu da çubukların şeklini taklit eden yeniden yapılandırılmış saçlar ile sonuçlanır. 2023 perma fiyatları için kuaförünüzden detaylı bilgi almanız gerekir.

2023 Perma Modelleri ve Fiyatları
2023 Perma Modelleri ve Fiyatları

Perma Saça Zarar Verir Mi?

Son zamanlarda permalı saçlar popüler hale gelmiştir. Perma çağdaş bir görünüme sahiptir. 1980 yılları perma sıkı çubuklar üzerinde yuvarlanarak sert görünüm sağlarken, şimdi serbest akıyor ve daha yumuşak görünmektedir. Günümüzde kullanılan çubuklar modern ile eski arasında önemli bir fark yaratır. Bu sayede kalıcı plaj dalgaları elde edebilmek için artık tüm kolaylığa sahipsiniz. Peki saçınıza perma yapmak zararlı mı? Perma, daha önceden de belirtildiği gibi saçlara zarar verebilmektedir. Modern perma profesyoneller tarafından ve uygun bakım yönergeleriyle uygulandığı sürece bu hasarı azaltmaktadır.

Önerilen İçerik :   Boşanmada Çocuğun Velayeti Kime Verilir?

Perma Saç Ne Kadar Kalıcıdır?

Sıkça sorulan perma saç sorularından bir tanesidir. Perma prosedürleri altı aya kadar sürebilmektedir, ancak boyadan farklı olarak, yıkanamaz ve kimyasal olarak tersine çevrilemez. Perma saçınızda tamamen çıkması için önce uzamasına izin verilmesi gerekir. Permalı saç söz konusu olduğu zaman bakım önemlidir. Saçınız doğal olarak düz ya da kıvırcık ise, normal bir şekilde bakım yapmaya devam ediniz. Saçınızı boyamadan önce permayı en az bir hafta bekleyin. Saç bakım ürünlerinde saçınıza nem verecek bileşenleri arayın. Ayrıca;

  • Operasyonu takip eden en az iki gün saçınızı ıslatmak ve şampuanlamaktan kaçınınız.
  • Isı şekillendirme ekipmanını idareli bir şekilde kullanın.
  • Nemlendirici şampuan ya da işlem görmüş saçlar için özel tasarlanmış şampuan kullanın. Örneğin, sağlıklı ve güzel görünen saçlar için özel amino asit içeren formülü ile saç derisini besleyen ve saçların doğal protein yapısını koruyan şampuan tercih edin.
  • Saçınızı bağlayarak ve saten şapka ile uyuyarak saçınızın karışmasını ve kabarmasını önleyebilirsiniz.

Perma Saç Fiyatları

Günümüzde 2023 perma modelleri ve yapılacak perma prosedürlerin türüne göre maliyetler için çeşitli fiyatlandırmalar vardır. Perma modelleri birkaç alternatiften oluşmaktadır; bu, geniş bir perma fiyatlandırması yelpazesine sağlar. Perma modeli maliyetleri her yıl olduğu gibi artmaktadır. Perma modeli ve saçın yapısına göre değişiklik gösterir. Perma ücretleri, kuaförünüze ya da stilistinizin konumuna göre değişmektedir. Perma, kuaförlerin gözlemlediği gibi saçın kısalığı ve uzunluğuna bağlı olarak bölgeden bölgeye değişkenlik gösterir. 2023 perma fiyatları 250 ile 950 TL arasında değişmektedir. Perma fiyatları için ilk önce güvendiğiniz kuaför ile iletişime geçerek saç şekliniz ve boyuna göre fiyat teklifi almalısınız.

YORUMLAR