Dijital Pazarlama Nedir, Ne İşe Yarar?

Herkes dijital pazarlamadan bahsediyor ve profesyoneller bunun çevrimiçi bir işi büyütmenin yolu olduğunu övüyor. Dolayısıyla, dijital pazarlamada yeniyseniz ve dijital pazarlama basit ve anlaşılması kolay bir tanımını arıyorsanız, bu sizin için mükemmel bir rehberdir.

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital pazarlama, internette ürün veya hizmetlerin tanıtımını yapmak ve satmak için bir pazarlama şeklidir. Hedef kitlenize ulaşmak için arama motorları, sosyal medya ağları ve e-posta gibi farklı çevrimiçi pazarlama kanallarından yararlanma sürecidir. Dijital pazarlama sayesinde, sunduğunuz ürünle ilgilenen kişileri bulabilir, onlarla etkileşime geçebilir ve markanızla güven oluşturabilirsiniz. Dijital pazarlamanın bir dizi türü vardır, en önemlileri web sitesi pazarlaması, arama motoru optimizasyonu (SEO), içerik pazarlaması, PPC reklamcılığı, sosyal medya pazarlaması, e-posta pazarlaması, video pazarlaması ve bağlı kuruluş pazarlamasıdır.

Dijital Pazarlama Uzmanı Ne İş Yapar?

Dijital pazarlamanın çalışma şekli basittir. Öncelikle dijital pazarlama hedeflerinizi, yani dijital pazarlama ile neyi başarmak istediğinizi belirlemeniz gerekir. Bazı yaygın örnekler şunlardır: marka bilinirliğini artırmak, daha fazla satış yapmak veya topluluğunuzu büyütmek. Ardından, hangi pazarlama kanallarının hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabileceğine karar vermeniz gerekir. Örneğin, amacınız daha fazla satış yapmaksa Google ve Facebook’ta ücretli kampanyalar yayınlamak iyi bir başlangıç ​​noktasıdır.

Tüm süreci yönetmeyi kolaylaştırmak için ne kadar para harcayacağınızı belirten bir plan oluşturabilir, hedef kitlenizi tanımlayabilir, performans metriklerinizi tanımlayabilir ve süreci kontrol etmenize yardımcı olacak diğer bilgileri belirleyebilirsiniz. Dijital pazarlama kampanyasının amacı budur. Şimdi kafanız karıştıysa merak etmeyin, bu yazının sonuna doğru başarılı bir dijital pazarlama kampanyasının nasıl oluşturulacağına dair daha ayrıntılı bir örnek var. İlk dijital pazarlama kampanyanızı oluşturmadan önce, farklı pazarlama kanallarını ve bunların nasıl çalıştığını bilmeniz gerekir.

Önerilen İçerik :   Seo Analiz
Dijital Pazarlama Nedir, Ne İşe Yarar?
Dijital Pazarlama Nedir, Ne İşe Yarar?

Dijital Pazarlama Uzmanı İş İmkanları

Başarılı bir dijital pazarlama kariyeri için gerekli olan önemli teknik becerilerin bir listesi bulunmaktadır.

  1. Video oluşturma/video pazarlama

Web sitenizin kalıcılığını artırmak ve çevrimiçi sıralamanızı yükseltmek için video oluşturmayı, düzenlemeyi ve videoları tanıtmayı bilmeniz gerekir.

  1. İçerik yönetim sistemleri

Kod ve içerik yönetim sistemlerini anlamak veya temel HTML ve CSS bilgisine sahip olmak, web siteleriyle çalışırken size avantaj sağlayacaktır. Web siteleri için yaygın CMS platformları WordPress, Magento ve Shopify’dır.

  1. Veri analitiği

Google Analytics’i nasıl kullanacağınızı ve anlayacağınızı bilmelisiniz . İzleme ve raporlama zor olabilir, ancak müşteri davranışlarınızı anlamanıza yardımcı olur. Bu bilgiyle, trafiği ve dönüşümleri artıran yeni çözümlere uygulayabilirsiniz.

  1. Tasarım

UI ve UX bilgisi, herhangi bir dijital pazarlama kampanyası için çok önemlidir. UI, kullanıcı arayüzünü, UX ise kullanıcı deneyimini ifade eder. Temel bir tasarım düşüncesi anlayışı, başarılı bir dijital pazarlama kariyeri oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

  1. Pazarlama otomasyonu

Günümüzde işletmelerin çoğu pazarlama otomasyon araçlarına güveniyor. Popüler pazarlama otomasyon araçlarını anlamak çok zaman kazandıracak, süreçleri düzene sokacak ve üretkenliği artıracaktır.

Dijital Pazarlama Yapanlar Ne Kadar Para Kazanılır?

Dijital pazarlamacılar yüksek talep görüyor ve ücretleri genellikle bunu yansıtıyor. Herhangi bir işte olduğu gibi, ne kadar deneyiminiz olursa olsun, kazanmayı bekleyebileceğiniz miktarı birkaç faktör etkiler. Şirket büyüklüğü, coğrafi konum ve sektör, toplam kazancınızda rol oynar. Bununla birlikte, giriş seviyesinden yönetmene kadar, ne bekleyeceğiniz konusunda kıyaslama olarak kullanabileceğiniz çeşitli roller için maaş verilerini derledik.

Evden Dijital Pazarlama Yaparak Para Kazanmak Mümkün Mü?

Daha teknik rollerde olduğu gibi, çok sayıda uzaktan veya evden çalışma dijital pazarlama işi vardır. Ve işte birçok önemli pazarlama becerisini öğrenebileceğiniz için dijital pazarlama, okula geri dönmeden veya büyük bir şehre taşınmadan kariyer değiştirmek isteyen herkes için harika bir seçenek olabilir.

Önerilen İçerik :   Google Analytics ve Search Console Arasındaki 7 Fark

YORUMLAR