Valorant Rank Sistemi Detaylı Rehber

Valorant’ın Rank sistemi ve rekabetçi modu harika, ancak bazı oyuncular bunu anlamakta zorlanıyor. Bunun nedeni, Aşama dereceleri, RR, MMR ve daha fazlasıyla ilgili tonlarca bilgidir. Öyleyse, Valorant’ın Rank sistemine ve rekabetçi moduna bir göz atalım ve açıklayalım.

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

Valorant Rekabetçi Modun Açıklaması

Rekabetçi Valorant Oynamaya Nasıl Başlanır?

Dolayısıyla, yeni başlayan bir Valorant oyuncusuysanız, rekabetçi modu oynayabilmeniz için öncelikle ilgilenmeniz gereken bir şey var. Bu da profilinizi 20. seviyeye yükseltmek içindir. Herhangi bir Valorant seviyesine ulaşmak için 5000 AP elde etmeniz gerekir. En iyi Hayalet görünümleri ile kesinlikle bu seviyeye gelmelisiniz.

Valorant’a yeni başlıyorsanız, Seviye 1 olacaksınız, bu nedenle rekabetçi bir şekilde oynamaya başlamak için 95000 AP edinmeniz gerekecek. Her maçtan sonra alacağınız AP, oyunun ne kadar sürdüğüne ve sonuçlarına bağlıdır. Oyunda ilk galibiyetinizi alarak ekstra AP elde edebilirsiniz, bu size yüklü bir 1000 AP verir. Rekabetçi olmak için normal oynayın, amacınıza çalışın ve 20. Seviyeye ulaşana kadar her gün bir oyun kazanmak için çabalayın.

Sırayla Valorant Rütbeleri Nelerdir?

Şu anda Valorant’ta 9 rütbe vardır: Demir, Bronz, Gümüş, Altın, Platin, Elmas, Ascendant, Immortal ve Radiant, Ascendant oyuna daha sonra Patch 5.0 ile eklenecektir. Beş yerleştirme oyununuzu oynadıktan sonra başlangıçta bu sıralamalardan birine yerleştirileceksiniz. Halihazırda bir rütbe elde ettiyseniz, diğer oyuncularla karşılaştırıldığında ne kadar iyi olduğunuzu görmek için Valorant Sıralamalı Dağıtımına göz atmalısınız.

Radiant dışında her rütbenin 3 aşaması vardır. Rütbenin en düşük seviyesi 1, en yüksek seviyesi ise 3’tür. Örneğin, oyunlarınızı Bronze 3’te kazanırsanız, Silver 1’e yerleştirileceksiniz. Rütbeler, ilerlemenizi göstermenin iyi bir yolu olsa da, alıştırma ve oyun geliştirmenizi dikte etmemeleri gerektiğini unutmayın.

Önerilen İçerik :   Oyun Minimum ve Önerilen Sistem Gereksinimleri
Valorant Rank Sistemi Detaylı Rehber
Valorant Rank Sistemi Detaylı Rehber

Act Rank Valorant Nedir?

Valorant’ın Episode ve Act formatına aşina değilseniz açıklayayım. Valorant, Bölümlere bölünmüştür ve her Valorant Bölümü, yeni bir Bölüme geçmeden önce 3 Sahneye sahiptir. Her Perdenin yeni bir Savaş Bileti vardır ve yaklaşık 2 hafta sürer. Bunu göz önünde bulundurarak, Valorant Bölüm Sıralaması, bir Bölümdeki belirli bir Sahne için rekabetçi sıralarınız sırasında ulaştığınız sıralamadır.

Kariyer’e tıklayarak ve Sahne Sıralaması seçeneğini belirleyerek Valorant Hareket Sıralamanızı ve önceki Perde Sıralamalarınızı kontrol edebilirsiniz. Bir rütbede belirli sayıda oyun kazanarak, içinde bulunduğunuz belirli bir rütbe için bir Profil çerçevesinin kilidini açacağınızı da belirtmekte fayda var.

Valorant’ta Rütbe Nasıl Yükseltilir?

Valorant’ta sıralamada yükselmenin basit yolu, Rekabetçi oyunları kazanmaktır. Ancak bazı oyuncular, ne kadar güçlü bir oyuncu olduğunuzu derecelendirmeye giden faktörlerin ve stratejilerin sayısından habersizdir. İlk şey RR’dir. Her Valorant Derecesine 100 RR alarak ulaşılır. Rekabetçi galibiyet başına 10 ila 50 RR arasında herhangi bir yere ulaşabilirsiniz. Asıl soru, bu sayıya bir Vandal veya Phantom ile ulaşmanız gerekip gerekmediğidir.

RR Valorant Nedir?

Daha önce de belirttiğimiz gibi, RR, rütbe atlamak için ulaşmanız gereken kesin sayıdır. Immortal dışında her derece arasındaki değer 100 RR’dir. Bir bölgenin yalnızca en iyi 500 oyuncusu Işıltılı olabilir, yani Ölümsüz 3 ile Işıltılı arasında diğer dereceler gibi bir RR eşiği yoktur.

Ayrıca bir Rekabetçi maçtan diğerine RR kaybedebileceğinizi unutmayın. Ancak ister inanın ister inanmayın, ne kadar RR elde ettiğiniz, MMR adı verilen başka bir gizli faktöre atanır.

MMR Valorant Nedir?

MMR, Valorant’ta sıralamada yükselmeyi sağlayan en önemli gizli faktördür. Çöpçatanlık Puanı anlamına gelir ve tüm Rekabetçi oyunlarınızdaki genel puanınızı ve performansınızı derecelendirir. MMR’nizi tam olarak asla bilemeyecek olsanız da, Immortal’dan daha düşükseniz, her zaman Rank Kademenizdeki oyunculara eşittir. Alt sıralarda olsanız bile, yeni başlayanlar için bu en iyi Valorant ajanlarıyla gizli MMR’nizi oluşturmalısınız.

Önerilen İçerik :   Tam Ekran Yapma Tuşu - Oyunu Nasıl Full Screen Yapılır?

MMR ile ilgili en kötü şey, asla sıfırlanmamasıdır. Bunun anlamı, çok sayıda kötü oyun oynadıysanız, göremediğiniz bir sayıyı iyileştirmenin zor olacağıdır. Bazı oyuncular sadece MMR’lerini sıfırlamak için yeni hesaplar oluşturur. Ve MMR, RR ile aynı olmayabilir, ancak Valorant Sıralamanızı dikte etmede gerçekten derin bir bağlantıyı paylaşırlar.

YORUMLAR