Web Sitesi Kurarak Para Kazanmak – Blog Yazarak Para Kazanmak Mümkün Mü

Web sitesi kurarak para kazanmak elbette mümkündür. Bugün internette bilgi okuduğumuz, video izlediğimiz, resim paylaştığımız tüm servisler aslında birer sitedir. Facebook, Instagram, Youtube da dahil. Peki, web sitesi açarak nasıl para kazanabiliriz? Gelin adım adım ilerleyelim.

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

Birinci Adım, Ne Tür Bir Site Kuracaksınız?

Öncelikle ne tür bir site açacağınıza karar vermeniz lazım. Bir e-ticaret sitesi mi, yoksa kendi deneyimlerinizi paylaşacağınız bir blog sitesi mi, yoksa video paylaşacağınız bir vlog sitesi mi? Yoksa oyun sitesi mi veya insanların girip paylaşım yapacağı bir forum sitesi mi? Hangisi sizin için uygun? Eğer bir işletmeniz varsa ve bir şeyler üretip satıyorsanız e-ticaret sitesi kurmanız işinizi geliştirmenize uygun olacaktır. Ama herhangi bir dijital veya fiziksel ürününüz yok ve sadece bilgi ve deneyimlerinizi paylaşabilecek durumdaysanız blog/vlog sitesi açabilirsiniz.

İkinci Adım, Siteyi Kurmak

Hiçbir teknik bilgiye sahip olmadan ve ücretsiz site kurabilir misiniz? Cevabımız evet. Ancak tabi ki, yapılan her işte olduğu gibi bunda da ufak bir sermayeniz olması kuracağınız siteyi daha kaliteli hale getirecektir. Daha güzel bir tasarım, daha dikkat çekici bir logoya sahip olmanız sitenizi daha kaliteli hale getirir. Bunlar da az da olsa para gerektiren şeylerdir. Ama bunlar olmadan olmaz diye bir şey söz konusu değildir. Oldukça amatör başlayıp da daha sonradan işini büyüten binlerce site sahibi vardır.

Ücretsiz bir site kurmak istiyorsanız bunun en kolay ve iyi yolu Blogger’ı denemektir. Blogger, Google’ın site sahibi olmak isteyenlere sunduğu ücretsiz bir hizmettir. Gmail’iniz ile kayıt olup sonraki adımları takip ederek birkaç tıkla kendi sitenizi kurabilirsiniz. Google’ın sunduğu pek çok güzel tema olduğu gibi internette ücretsiz dağıtılan blogger temaları da vardır.

Önerilen İçerik :   Wordpress Sosyal Medya Eklentisi, Sosyal Medya Oto Paylaşım Eklentisi

Üçüncü Adım, İçerik Girmek

Sitemizi kurduk, gerekli ayarlamaları yaptık. Ardından içerik girmemiz gerekiyor. Kendinize şunu sorun, bir ziyaretçi olsaydım, bu siteye uğrar mıydım? Veya uğradıktan sonra memnun kalır mıydım? Memnun kalmam için ne gerekiyor?

Ziyaretçileri sitenizden memnun etmek ve tekrar gelmelerini sağlamak için kaliteli içeriklere sahip olmalısınız. Yazdığınız makaleler kendi kendini tekrar eden cümlelerden oluşup okuyucuyu sıkıyorsa, okuyucu saniyeler içerisinde siteyi terk edecektir. Bilgi dolu ve kısa ama öz anlatıma sahip makaleler, tabi ki dil kurallarına da uyuyorsa, okuyucuların keyifle okumalarına ve sitenizde uzun süre vakit geçirmelerine neden olacaktır. Bu da internette başarının en önemli şartıdır, yani müşteri memnuniyeti…

Dördüncü Adım, Para Kazanmak

Haftalarca içeriklerimizi girdik, Google’da az da olsa sıralamalara geldik ve günlük belli bir ziyaretçi kitlesine ulaştık. Sitemize giren insanlardan para almadığımıza göre, nasıl bu işten para kazanacağız 🙂 

Tabi ki reklamla! İnternette dolaşırken gördüğünüz her reklam, o platformun sahibine para kazandırır. Bu reklamları gördükçe, tıkladıkça site sahipleri para kazanmaktadır. Reklamları bulacağımız platformun adı, yine bir diğer Google hizmeti olan Adsense’dir. Adsense, Google’ın reklam servisidir. Buraya sitenizle kaydolarak verilen reklam kodlarını sitenize ekleyip reklam görüntülemeye ve para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Adsense’nin belli onay şartları vardır, örneğin içerikleriniz kopya değil özgün, düzenli ve sitenizin tasarımı güzel olmalıdır. Erotik gibi yasaklı sektörlerde Adsense onayı verilmez. Bu şartlara uyuyorsanız Adsense onayını en geç 15 gün içerisinde alıyorsunuz genellikle. 

En Önemlisi, Pes Etmemek…

Sitenize içerik girmeye başlar başlamaz herkes sitenize akın etmeyecek, bunun için sabırlı olmalısınız. Belki aylarca içerik gireceksiniz ama sitenize günde birkaç kişi ancak girecek. Burada durup nerede hata yapıyorum diye düşünebilir, bu hatalarınızı gidererek yolunuza devam edebilirsiniz. Sosyal medyaya ağırlık verip oradan ziyaretçi çekebilirsiniz. Veya içeriklerinizi daha kaliteli yapma yoluna gidebilirsiniz. Başka çözümler bulabilirsiniz, ama asla pes etmeyin ve çalışmalarınıza devam edin. Sağlıcakla kalın.

Önerilen İçerik :   Vakıf Katılım ‘Masrafsız Bankacılık’ ile ücretsiz işlemler

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir