Üniversite Okumak Mı Kendini Geliştirmek Mi? Üniversite Mi Ticaret Mi?

Merhabalar, bu yazımda üniversite okumak mı daha mantıklı yoksa kendini geliştirip üniversite okumakla geçecek 4 yada 5 yılda, kendi işini kurmak yada kendi mesleğini edinmek mi konusu üzerinde duracağım. 

Son yıllarda, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada tartışılır bir konu haline gelen üniversite ve kariyer konusu, Türkiye’de özellikle üniversiteli işsiz sayısının artmasıyla iyice gündem olmuştur. Pek çok insan üniversite okumakla geçen yılları, üniversite yerine iş hayatında, meslek edinerek geçirmenin çok daha faydalı olacağını söylemektedir. Örneğin günümüzde, iyi bir aşçı yada bir araba tamircisi, pek çok üniversite mezunundan daha fazla gelir elde etmekte ve hayatını daha erken rayına koyabilmektedir.

Elbette, iyi bir aşçı yada araba tamircisi olmak, bir yılda olacak kolay bir iş değildir. Ve herkesin bu tür şeylere yeteneği olmayabilir. Bazı insanlar okumak ve düşünmek üzerine yetenek sahibidir. Felsefe, edebiyat, dil bölümleri gibi bölümler bu insanlar için daha uygun olabilir. Ancak doğuştan gelen bir ilginiz ve yeteneğiniz olduğunu düşünüyorsanız mesleki seçim yapmak üniversite okumaktan, en azından kısa vadede daha faydalı olabilir.

Hukuk, tıp, diş doktorluğu gibi bölümler, hemen hemen tüm ülkelerde itibarlı mesleklerdir ve iyi kazanç elde ederler. Bu bölümlere gerçekten ilginiz varsa ve eğer kazanabildiyseniz tabi ki bunu değerlendirmeniz gerekir. Ortalama bir uzman doktor maaşı 15-17 bin liralardan başlamaktadır. Cerrahi bölümlerde bu çok daha fazladır. Bir süre çalışıp daha sonra kendi kliniğinizi açma ihtimalinizde de çok daha fazla kazanabilirsiniz. Bu tamamen meslekteki başarınız ve ününüze bağlıdır.

Eğer akademik kariyerle ilgili bir hedefiniz yoksa ancak bir mesleki yeteneğiniz de yoksa, dijital bir meslek edinerek başlayabilirsiniz. En gözde dijital meslekler, reklam uzmanlığı, yazılımcılık, grafikerlik gibi bilinen mesleklerdir. Bu mesleklerde uzun süre çalışıp uzmanlaştığınız zaman gerçekten çok iyi gelirler elde edebilirsiniz. Kendi şahıs firmanızı kurmanız durumunda erken yaşta da büyük paralar kazanabilirsiniz.

Önerilen İçerik :   Büyük İskender Kimdir? Büyük İskender'in Hayatı, Büyük İskender'in Savaş Taktikleri

Bu tamamen sizin yetenek, hayata bakış ve içerisinde bulunduğunuz şartlarla ilgilidir. Bu şartları değerlendirerek kendinize en uygun yolu seçmelisiniz. Bu hayat sizin hayatınız, seçimi başkalarına bırakmamalısınız. Hata yapsanız bile bu hata sizin hatanız olmalıdır.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir